Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z JAJKIEM, FETĄ I SOSEM MUSZTARDOWO-MIODOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

jajka ugotowane na twardo 2
ser feta 100 g + łyżka do sosu
roszponka 3 większe garście
rzodkiewka pęczek
ogórek zielony 1/4
rzeżucha łyżka posiekanej
szczypiorek pęczek

Sos

Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
miód łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z JAJKIEM, FETĄ I SOSEM MUSZTARDOWO-MIODOWYM

Roszponkę opłukać, szczypiorek posiekać.
Jajka pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, ogórka w półplasterki, a fetę w kostkę.
Przygotować sos: dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki, tj. musztardę, majonez, sok z cytryny, miód, oliwę i łyżkę fety.
Warzywa, jajka i ser przełożyć do miski, doprawić nieco solą i pieprzem. Polać sosem, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 07.06.2017 16:34
Zdecydowanie!
Bożena Matuszczyk 07.06.2017 07:17
Sałatka wygląda pięknie i na pewno tak samo smakuje.;)
Wiesława1 07.06.2017 07:11
Pyszna propozycja
dodi 06.06.2017 13:24
pyszniutko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak