Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rukola
50 gramów -
Jabłuszka kaparowe Smak
4-5 sztuk -
feta
30 gramów -
pomidorki koktajlowe żółte
6-8 sztuk -
kiełki
1 garść -
oliwa
2 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
czosnek
1 ząbek
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jabłuszkami kaparowymi i fetą
1. W kubeczku mieszamy oliwę z solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.
2. W misce układamy rukolę, pokrojony ser feta oraz pomidorki i jabłuszka kaparowe Smak.
3. Polewamy sałatkę sosem, dodajemy kiełki i mieszamy.
Komentarze (0)