Sałatka z jabłuszkami kaparowymi i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Szukacie pomysłu na lunch ze śródziemnomorską nutą? 
Wypróbujcie przepis na sałatkę z rukolą, wyrazistymi jabłuszkami kaparowymi i fetą. Efekt? Pyszne danie gotowe w 15 minut!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    50 gramów
  • Jabłuszka kaparowe Smak

    4-5 sztuk
  • feta

    30 gramów
  • pomidorki koktajlowe żółte

    6-8 sztuk
  • kiełki

    1 garść
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W kubeczku mieszamy oliwę z solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.

2. W misce układamy rukolę, pokrojony ser feta oraz pomidorki  i jabłuszka kaparowe Smak.

3. Polewamy sałatkę sosem, dodajemy kiełki i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat