Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • jabłka

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    4 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski i układamy w dużej misce.
Krok 2 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Jabłko obieramy ze skórki i oczyszczamy, następnie kroimy w nieduże talarki. Oczyszczoną paprykę kroimy w niedużą kostkę.
Krok 3 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Kukurydzę z puszki odcedzamy z zalewy. Dodajemy do reszty składników.
Krok 4 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Brzoskwinię z puszki osuszamy z soku, następnie kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 5 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Na koniec dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie pół talarki i ogórki posiekane w czwórki.
Krok 6 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
Składniki doprawiamy solą i pieprzem do smaku i polewamy oliwą z oliwek. Następnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 20.07.2015 23:07
smakowita musi być
Łukasz15 20.07.2015 22:59
Bardzo dobra
irenka 20.07.2015 22:34
na pewno pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat