Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem i kapustą pekińską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
kapusta pekińska 1/2 sztuka
mechew 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
natka pietruszki 1/2 pęczek
olej lniany 3 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem i kapustą pekińską

Pierś z indyka kroimy na małe plasterki, posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim indyka aż będzie brązowy. Odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Kapustę pekińską kroimy na cienkie paski. Marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Kukurydzę z puszki odcedzamy i dodajemy do reszty składników. Na koniec dodajemy ostudzonego już indyka i drobno posiekaną natką pietruszki. Polewamy olejem lnianym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.02.2015 15:17
ciekawa sałatka
norweska20 24.02.2014 08:41
fajne zestawienie smaków
Monia 09.09.2013 08:39
Smaczna i nie pracochłonna ;D
Kuchenka 08.09.2013 22:51
też robiłam dziś pekińską do obiadu
Ania321 08.09.2013 22:02
bardzo apetyczna :)
usmiech 08.09.2013 20:33
bardzo dobra
ana1 08.09.2013 20:27
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak