Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • nektarynka

    2 sztuki
  • oliwa

  • Ser Koryciński naturalny świeży

    50 gram
  • migdały

    1/2 szklanki
  • mix sałat

    170 gram

dressing

  • miód

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Wszystkie składniki na dressing przełóż do słoiczka i dokładnie wymieszaj.
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów,dodaj dressing i wymieszaj.
Przełóż na talerze. Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Ewa Wojtaszko 28.06.2017 13:33
w prostocie siła :)
KORAL 28.06.2017 08:48
prosta i smaczna :)
Jolanta40 27.06.2017 23:13
smakowite danie
Renataj 27.06.2017 22:46
Apetyczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat