Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sałatka
-
nektarynka
2 sztuki -
oliwa
-
Ser Koryciński naturalny świeży
50 gram -
migdały
1/2 szklanki -
mix sałat
170 gram
dressing
-
miód
2 łyżeczki -
oliwa
1/2 szklanki -
ocet winny
2 łyżeczki -
sól i pieprz
-
musztarda dijon
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów,dodaj dressing i wymieszaj.
Przełóż na talerze. Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.
Komentarze (4)