Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

nektarynka 2 sztuki
oliwa
Ser Koryciński naturalny świeży 50 gram
migdały 1/2 szklanki
mix sałat 170 gram

dressing

miód 2 łyżeczki
oliwa 1/2 szklanki
ocet winny 2 łyżeczki
sól i pieprz
musztarda dijon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Wszystkie składniki na dressing przełóż do słoiczka i dokładnie wymieszaj.
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów,dodaj dressing i wymieszaj.
Przełóż na talerze. Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 28.06.2017 13:33
w prostocie siła :)
KORAL 28.06.2017 08:48
prosta i smaczna :)
Jolanta40 27.06.2017 23:13
smakowite danie
Renataj 27.06.2017 22:46
Apetyczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak