Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • nektarynka

    2 sztuki
  • oliwa

  • Ser Koryciński naturalny świeży

    50 gram
  • migdały

    1/2 szklanki
  • mix sałat

    170 gram

dressing

  • miód

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na dressing przełóż do słoiczka i dokładnie wymieszaj.
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów,dodaj dressing i wymieszaj.
Przełóż na talerze. Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 28.06.2017 13:33
w prostocie siła :)
KORAL 28.06.2017 08:48
prosta i smaczna :)
Jolanta40 27.06.2017 23:13
smakowite danie
Renataj 27.06.2017 22:46
Apetyczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat