Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kaparami

5.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mix sałat 1 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary całe Smak 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 8 sztuk
jajka przepiórcze 8 sztuk
szczypiorek 1 pęczek

Sos koperkowy z siemieniem lnianym i otrębami:

Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
woda 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kaparami

1. Cebulę pokroić w piórka, pomidorki przekroić na pół, jajka ugotować na twardo i obrać. Przygotować resztę składników.

2. Składniki sosu wymieszać i odstawić.

3. Mix sałat wymieszać z sosem, pomidorkami, kaparami, tuńczykiem i cebulą.

4. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół jajka przepiórcze i posypać siekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak