Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
mix sałat
1 opakowanie -
cebula czerwona
1 sztuka -
tuńczyk kawałki w oleju
1 puszka -
kapary całe Smak
1 łyżka -
pomidorki koktajlowe
8 sztuk -
jajka przepiórcze
8 sztuk -
szczypiorek
1 pęczek
Sos koperkowy z siemieniem lnianym i otrębami:
-
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 opakowanie -
woda
3 łyżki -
oliwa
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z tuńczykiem i kaparami
1. Cebulę pokroić w piórka, pomidorki przekroić na pół, jajka ugotować na twardo i obrać. Przygotować resztę składników.
2. Składniki sosu wymieszać i odstawić.
3. Mix sałat wymieszać z sosem, pomidorkami, kaparami, tuńczykiem i cebulą.
4. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół jajka przepiórcze i posypać siekanym szczypiorkiem.
Komentarze (0)