Sałatka z tuńczykiem i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuk
  • jajka przepiórcze

    8 sztuk
  • szczypiorek

    1 pęczek

Sos koperkowy z siemieniem lnianym i otrębami:

  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić w piórka, pomidorki przekroić na pół, jajka ugotować na twardo i obrać. Przygotować resztę składników.

2. Składniki sosu wymieszać i odstawić.

3. Mix sałat wymieszać z sosem, pomidorkami, kaparami, tuńczykiem i cebulą.

4. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół jajka przepiórcze i posypać siekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat