Sałatka z grillowaną cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miks sałat

    1/2 opakowania
  • cukinia

    1 szt( z miękką skórą)
  • ser feta

    1/2 opakowania
  • pomidorki koktajlowe

    15 szt
  • słonecznik łuskany

    5 łyżek
  • masło

    1/2 łyzeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    5 łyżek
  • zioła prowansalskie

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słonecznik uprażyć z masłem aż nabierze złotego koloru. Miód i sok z cytryny dokładnie wymieszać i pomału wlewać oliwę. Cukinie umyć i pokroić w cienkie paski używając do tego obieraczki do warzyw. Paski cukinii posypać solą oraz polać odrobiną oliwy i grillować z każdej strony aż nabiorą brązowych pasków. Na sałatę wyłożyć pokrojony w kostkę ser feta, paski cukinii, oraz ćwiartki pomidorków koktajlowych. Sałatkę polać powstałym sosem, posypać ziołami prowansalskimi i prażonym słonecznikiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:51
bardzo smaczna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat