Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z góralskim oscypkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 40 g
oscypek 3 -4 grube plasterki
orzechy włoskie 5 - 6 połówek
pestki słonecznika solone
pomidory suszone Smak 4-5 sztuk
pestki dyni prażone
zalewa z suszonych pomidorów 1-2 łyżki

Porada

Można podawać z drobnymi krakersami z kminkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z góralskim oscypkiem

Rukolę dokładnie płuczemy i osuszoną wykładamy na talerz.
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
Pomidorki wyjmujemy z zalewy i kroimy w podłużne plastry , wykładamy na rukolę.
Dodajemy pokrojonego oscypka , posypujemy pestkami dyni , słonecznika i grubo posiekanymi orzechami.
Całość skrapiamy zalewą z suszonych pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 26.07.2016 23:43
z oscypkiem smacznie wygląda
sezamek 13.05.2016 22:20
rewelacyjny przepis. koniecznie muszę wypróbować!
kd045 12.05.2016 14:50
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak