K&J

Sałatka z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    500 g
  • sól

  • woda

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bazylia

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasola jest już lekko miękka, przekładamy ją na patelnie. Dodajemy łyżkę masła i smażymy przez 5 minut. Następnie dosypujemy bułkę tartą około 5 łyżek. I całość smażymy aż fasola zacznie się rozpadać. Do smaku można dodać bazylię lub oregano. Nigdy jedno i drugiego razem, to wykluczone:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 05.09.2012 08:39
fajny przepis
caffee_tea 02.09.2012 11:18
pyszne
kasiek 27.08.2012 07:06
ciekawa ta fasolka
elficzna 18.08.2012 23:57
bardzo fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat