Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli i ryby wędzonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
ryba morska wędzona 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
liście sałaty lodowej

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli i ryby wędzonej

Fasolę z puszki starannie odsączyć. Cebulę razem ze szczypiorkiem posiekać jak najdrobniej. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Połączyć sok z cytryny z oliwą. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Dodać zmiażdżony czosnek. Rybę podzielić na małe kawałki, wymieszać z fasolą, cebulą, natką, polać przygotowanym sosem, ponownie wymieszać. Podawać na liściach sałaty lodowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak