Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dwóch sałat

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata rzymska 5 listek
mechew 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
olej 3 łyżka
woda 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
ogórek 1 sztuka
radicchio 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dwóch sałat

Sałatę rzymską i radicchio rwiemy na mniejsze części. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Świeżego ogórka obieramy i kroimy w pół talarki. Paprykę oczyszczamy i siekamy w małą kostkę. W innej misce przygotowujemy sos z oleju, wody, suszonej bazylii i polewamy nim składniki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz cukrem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 09.09.2013 08:39
Lubię takie sałatki, są bardzo orzeźwiające :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak