Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dipem kminkowo - czosnkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasola czerwona 1 puszka
kabanos 2 sztuki (drobiowe)
ogórki konserwowe 4 sztuki
rzodkiewka 8 dużych sztuk
rodzynki 3 łyżki
ser cheddar 50 g

DIP KMINKOWO - CZOSNKOWY

jogurt naturalny 170 g (kremowego)
majonez 1 czubata łyżka
czosnek 1 ząbek
Kminek mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
cukier brązowy

Porada

Sałatka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dipem kminkowo - czosnkowym

1. Na początku przygotowujemy dip kminkowo - czosnkowy:

Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, majonez, ocet jabłkowy, kminek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec całość dosładzamy cukrem brązowym, solimy i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

2. Ogórki konserwowe, rzodkiewki, ser cheddar kroimy w drobną kostkę, a kabanosy w malutkie krążki. Pokrojone składniki przekładamy do miski i dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, rodzynki i wcześniej przygotowany dip. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 31.10.2014 17:07
fajna sałatka,lubie takie :)
olyabuziaczek 29.10.2014 10:45
pysznosci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak