Sałatka z czerwonych buraczków

Sałatka z czerwonych buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone buraki konserwowe

    2 słoiki
  • ogórek kiszony

    1 słoik
  • cebula biała

    1 szt
  • majonez

    1 słoik
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki dokładnie odsączyć ( pozostały koncentrat idealnie nadaje się na barszczyk)i pokroić w kosteczkę. Ogórki oraz pozostałe składniki również pokroić w kosteczkę. Dodać przyprawy majonez i dokładnie wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat