Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 g
cebula biała 50 g
olej rzepakowy 100 g
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier drobny do smaku
jabłko kwaśne 120 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Umyć i poszatkować kapustę.Wrzucić kapustę na wrzącą wodę,dodać sól,cukier.Gotować kapustę 5-7min.Odcedzić,ostudzić,skropić sokiem z cytryny.Pokroić obraną cebulę w kostkę.Zetrzeć na tarce o grubych oczkach umyte i obrane jabłka.Dodać do kapusty cebulę,jabłka i olej,wymieszać.Porcja powinna ważyć 100g.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak