Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    500 g
  • cebula biała

    50 g
  • olej rzepakowy

    100 g
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól do smaku

  • cukier drobny

    do smaku
  • jabłko kwaśne

    120 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć i poszatkować kapustę.Wrzucić kapustę na wrzącą wodę,dodać sól,cukier.Gotować kapustę 5-7min.Odcedzić,ostudzić,skropić sokiem z cytryny.Pokroić obraną cebulę w kostkę.Zetrzeć na tarce o grubych oczkach umyte i obrane jabłka.Dodać do kapusty cebulę,jabłka i olej,wymieszać.Porcja powinna ważyć 100g.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat