Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cieciorką i roszponką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 2 garście
cebula czerwona 1/2 sztuki
pomidory śliwkowe 2 sztuki
cieciorka konserwowa gotowana na parze 1/3 puszki
majonez 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cieciorką i roszponką

Sałatę umyć, osuszyć, podzielić na poszczególne listki, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienkie piórka, pomidory w ćwierć plasterki, cieciorkę odsączyć. Cebulę, pomidory i cieciorkę dodać do sałaty. Do sałatki dodać majonez, trochę soli morskiej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać np. jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.07.2016 23:10
smaczna propozycja
Klausia 20.07.2016 22:57
Ciekawy pomysł.
olkaaa 20.07.2016 20:05
fajny pomysł
benka 20.07.2016 18:53
Moje smaki, chętnie bym zjadła porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak