Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ciecierzycą, rucolą i serem pleśniowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 200 g
ciecierzyca 1/2 puszka
ser pleśniowy niebieski 100 g
papryka czerwona 1/2 szt
śmietana 12% 1 łyżka
majonez 1 łyżka
musztarda figowa 1 łyżka
makaron wstążki 100 zielony

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ciecierzycą, rucolą i serem pleśniowym

Makaron ugotować al dente, odcedzić. Papryke pokroić w paski, odsączyć z zalewy ciecierzycę, ser pokroic w kostke. Składniki wymieszać z rucolą, dodać sól, pieprz oraz majonez ze śmietanką i musztardą, posypać koperkiem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.08.2013 15:40
bardzo fajna
agnieszkalider 30.11.2012 09:07
Pyszna i zdrowa sałatka
mala2021 05.11.2012 20:29
pyszna
Cukiereczek13 30.10.2012 20:27
pożywna sałatka :) moje smaki :)
BeataJ 25.10.2012 22:55
ciecierzyca rządzi! wygląda super!
Poison1988 25.10.2012 18:01
Wygląda super pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak