Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
sok z cytryny 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 4 połówki
pietruszka natka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 3-4 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko i ostudzić. Brzoskwinie pokroić w małą kostkę. Tuńczyka odsączyć i połączyć z ryżem oraz brzoskwiniami delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Majonez wymieszać z chrzanem i połączyć z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:55
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak