Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna i lekka sałatka, idealna jako lunchbox do pracy. Awokado bardzo dobrze smakuje w połączeniu z jajkami, porem i pomidorkami koktajlowymi. Polecam :)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • awokado

    1 sztuka
  • jajka

    3 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    200 gramów
  • por

    0.5 sztuki
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą aby szybciej wystygły, a następnie pokroić w kostkę.
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki. Pora dokładnie oczyścić i pokroić w półplasterki.
Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jogurt połączony z majonezem. Doprawić sałatkę do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat