Sałatka wiosenna w roli głównej szpinak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    1 garść
  • szpinak świeży

    1 garść
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • awokado

    0,5 sztuki
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • papryka żółta

    0,5 sztuki
  • pomidor

    0,5 sztuki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowania sałatki użyłam mix sałat z roszponką.
Umyte i odwirowane z wody sałaty przekładamy do naczynia. Dodajemy pokrojone warzywa, posypujemy ziołami prowansalskimi, polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystko mieszamy ze sobą.
Przekładamy na talerz i jemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 19.06.2015 14:47
bardzo ładne połączenie
Kuchenka 17.01.2015 11:06
nawet pogoda wiosenna :)
Babeczka35 17.01.2015 10:39
Smaczna sałatka.
ilka01 17.01.2015 09:08
moje smaki :)
Iwusia 16.01.2015 23:57
smacznie i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat