Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

kapusta pekińska
rzodkiewki pęczek
ogórek zielony 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka biała 2 szt.
ser feta 250 gram
ziarna sezamu 50 gram

sos vinegret

ocet winny 50 ml
oliwa 150 ml
musztarda 2 łyżki
oregano 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
cukier 1,5 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z fetą

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa myjemy. Kapuste rwiemy lub kroimy oraz kroimy ogórka w kostke i posypujemy solą aby pozbyc sie nadmiaru wody.
Krok 1 - Sałatka warzywna z fetą  foto
2
To samo robimy z rzodkiewką i paprykami.
Krok 2 - Sałatka warzywna z fetą  foto
3
W tym czasie kroimy ser w kostke. Aby dobrze nam sie kroiło warto wsadzic ser do zamrażalnika na pare minut.
Krok 3 - Sałatka warzywna z fetą  foto
4
Na suchej patelni prazymy sezam.
Krok 4 - Sałatka warzywna z fetą  foto
5
Wszystkie składniki mieszamy
Krok 5 - Sałatka warzywna z fetą  foto
6
Kto lubi pieprz warto posypać całość :)
Krok 6 - Sałatka warzywna z fetą  foto
7
Aby zrobic sos do polania wystarczy wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać. Nałożyć na talerz i polać sosem. Smacznego :)
Krok 7 - Sałatka warzywna z fetą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak