Sałatka warzywna z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Warzywa

  • kapusta pekińska

  • rzodkiewki pęczek

  • ogórek zielony

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka biała

    2 szt.
  • ser feta

    250 gram
  • ziarna sezamu

    50 gram

sos vinegret

  • ocet winny

    50 ml
  • oliwa

    150 ml
  • musztarda

    2 łyżki
  • oregano

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    1,5 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka warzywna z fetą  foto
Wszystkie warzywa myjemy. Kapuste rwiemy lub kroimy oraz kroimy ogórka w kostke i posypujemy solą aby pozbyc sie nadmiaru wody.
Krok 2 - Sałatka warzywna z fetą  foto
To samo robimy z rzodkiewką i paprykami.
Krok 3 - Sałatka warzywna z fetą  foto
W tym czasie kroimy ser w kostke. Aby dobrze nam sie kroiło warto wsadzic ser do zamrażalnika na pare minut.
Krok 4 - Sałatka warzywna z fetą  foto
Na suchej patelni prazymy sezam.
Krok 5 - Sałatka warzywna z fetą  foto
Wszystkie składniki mieszamy
Krok 6 - Sałatka warzywna z fetą  foto
Kto lubi pieprz warto posypać całość :)
Krok 7 - Sałatka warzywna z fetą  foto
Aby zrobic sos do polania wystarczy wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać. Nałożyć na talerz i polać sosem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat