Sałatka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 mala szt
  • ziemniaki

    8 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • jabłko kwaśne

    2 szt
  • majonez

    8 łyżek
  • musztarda

    1 łyzek
  • jaja

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszke, seler i ziemniaki ugotowac w lupinkach. Ostudzone obrac i pokroic w drobna kostke. Ogorki pokroic w kosteczke i pozostawic by sok odciekł. jaj ugotowac na twardo i posiekac. Kukurydze odsaczyć. Jablko pokroic w kosteczke bez lupinki. Wszystkie składniki wlozyc do miski, dodac majonez i musztarde, doprawic sola i pieprzem i dokladnie wymieszac. Przechowywac w lodowce. Podawac z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat