Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2
ogórek konserwowy 3
majonez
szynka
jajko ugotowane na twardo 3
ryż 1 woreczek (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z ryżem

Do przeźroczystej miski dodajemy kolejno:
1/2 woreczka ryżu,
2 cebule pokrojone w kosteczkę,
ketchup - polać i wyrównać,
3 ogórki konserwowe pokroić w kostkę,
majonez (najlepiej helmas babuni) nałożyć i wyrównać,
3 gotowane jajka - pokroić w kostkę,
druga połowa ryżu,
majonez, ewentualnie ketchup raz jeszcze,
szynka - pokroić w kostkę.

NIE MIESZAĆ!

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.02.2014 09:09
bardzo smaczna sałatka
gosia56 11.04.2013 20:44
napewno pyszna
Bernadeta1 11.04.2013 19:32
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak