Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • kukurydza

    1 puszka
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • przyprawa do gyrosa

  • oliwa

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jajko

    6 sztuk
  • papryka czerwona

    1/2 strączek
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • ogórek konserwowy

    3 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warstwowa

Fileta z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki i doprawiamy przyprawą do gyrosa. Na 2 godziny wstawiamy do lodówki po czy podsmażamy na oliwie. Jajka gotujemy i kroimy w kostkę. W kostkę kroimy rownież ogórki, paprykę, kapustę siekamy. Z majonezu, śmietany i zmiażdżonego czosnku robimy sos. Warstwami układamy kolejno: Filet z kurczaka, jajka, ogorek, kukurydza, groszek, papryka, sos, kapusta pekinska.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Stenka 29.04.2013 17:07
ostatnio moja ulubiona
Neetka90 28.07.2011 12:54
;) extra
Małgorzata113 06.11.2010 09:46
robię taką, jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat