Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka tuńczykowo - koperkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cytryna 0,5 sztuki
koper świeży 0,5 pęczka
majonez 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka tuńczykowo - koperkowa

Ryż gotujemy na sypko w wodzie z kostką rosołową. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do ostudzonego ryżu. Tuńczyka i łyżkę oleju z puszki dodajemy do sałatki (resztę oleju wylewamy). Koperek kroimy drobno i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.10.2015 20:05
wyśmienicie wygląda!
Hania/halyna 11.09.2015 12:14
ciekawy smak z cytryną
Krzysztof15 10.09.2015 07:17
smaczna sałatka
jagoda5913 09.09.2015 23:08
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak