sałatka tuńczykowo - koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    150 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • cytryna

    0,5 sztuki
  • koper świeży

    0,5 pęczka
  • majonez

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko w wodzie z kostką rosołową. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do ostudzonego ryżu. Tuńczyka i łyżkę oleju z puszki dodajemy do sałatki (resztę oleju wylewamy). Koperek kroimy drobno i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 22.10.2015 20:05
wyśmienicie wygląda!
Hania/halyna 11.09.2015 12:14
ciekawy smak z cytryną
Krzysztof15 10.09.2015 07:17
smaczna sałatka
jagoda5913 09.09.2015 23:08
Pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat