Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
3 -
kasza gryczana
1 woreczek -
skórka z pomarańczy
100 g -
żurawina
100 g -
marchewka
2 -
kukurydza w puszce
-
majonez
300 ml -
sól do smaku
-
pieprz
-
pietruszka zielona
natka
Przepis i sposób przygotowania Sałatka trydencka
2. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na dużych oczkach na tarce, poczekać aż puszczą sok, odcisnąć.
3. Żurawinę i skórkę z pomarańczy zalać sokiem z jabłek.
4. Marchewkę ugotować, gdy wystygnie pokroić w kostkę.
5. Żurawinę i skórkę przelać przez sitko.
6. Wymieszać składniki: jabłka, żurawina, skórka z pomarańczy, marchewka, kasza gryczana, kukurydza, odrobina posiekanej pietruszki, 2 łyżki soku z jabłek, sól, pieprz do smaku, majonez.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)