Sałatka trydencka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • skórka z pomarańczy

    100 g
  • żurawina

    100 g
  • marchewka

    2
  • kukurydza w puszce

  • majonez

    300 ml
  • sól do smaku

  • pieprz

  • pietruszka zielona

    natka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotować 1 woreczek kaszy gryczanej w lekko osolonej wodzie.

2. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na dużych oczkach na tarce, poczekać aż puszczą sok, odcisnąć.

3. Żurawinę i skórkę z pomarańczy zalać sokiem z jabłek.

4. Marchewkę ugotować, gdy wystygnie pokroić w kostkę.

5. Żurawinę i skórkę przelać przez sitko.

6. Wymieszać składniki: jabłka, żurawina, skórka z pomarańczy, marchewka, kasza gryczana, kukurydza, odrobina posiekanej pietruszki, 2 łyżki soku z jabłek, sól, pieprz do smaku, majonez.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 28.02.2014 08:07
smakowite połączenie
gosia56 24.10.2013 14:42
napewno pyszna sałatka
Kulinarna Ja 10.10.2013 17:15
ale kolory, bardzo apetyczne!
Mniam 28.09.2013 12:28
Fajne połączenia smaków. Nie robiłam takiej, ale bardzo mi się podoba.
dodi 28.09.2013 12:12
super ta sałatka
lara 28.09.2013 09:34
ciekawe połączenie
Monika-twin 28.09.2013 06:55
ale fajna salatka
Izabela9 28.09.2013 06:41
Bardzo ciekawy pomysł.
Megg 27.09.2013 21:20
bardzo ciekawa sałatka, muszę ją wypróbować bo jeszcze takiej nie jadłam
sylwia_mc 27.09.2013 20:49
Ciekawa sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat