Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Sałatka śledziowa po norwesku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy w oliwie
30 dag
jabłko
2 sztuki
cebula
2 sztuki
keczup
1/2 szklanki
ocet winny
1/4 szklanki
oliwa
2 łyżki
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier puder
1 łyżeczka
sól selerowa
- -
gałka muszkatołowa Prymat
- -
sól
- -
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
- -
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
- -
wino białe wytrawne
1/4 szklanki
ogórek
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po norwesku

Śledzie osączyć z oliwy i pokroić w cienkie paski. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić również w kostkę. Korniszony i ogórki pokroić w cienkie paseczki. Przygotować sos: Keczup, ocet, wino, oliwę, musztardę, cukier i przyprawy Prymat, zmiksować.

Do śledzi dodać jabłka, cebulę, korniszony i starannie wymieszać. Zalać śledzie sosem, wymieszać i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 08.09.2013 15:41
fajny przepis:)
Jaheira11 15.04.2011 23:33
miam mniam- pyszności
Magdalena80 15.04.2011 23:30
fajna
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Barbara55 14.10.2010 15:05
lubię ryby ale śledzie omijam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak