Sałatka śledziowa po norwesku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy w oliwie

    30 dag
  • jabłko

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • keczup

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    1/4 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • sól selerowa

    - -
  • gałka muszkatołowa Prymat

    - -
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • zioła prowansalskie

    - -
  • wino białe wytrawne

    1/4 szklanki
  • ogórek

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oliwy i pokroić w cienkie paski. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić również w kostkę. Korniszony i ogórki pokroić w cienkie paseczki. Przygotować sos: Keczup, ocet, wino, oliwę, musztardę, cukier i przyprawy Prymat, zmiksować.

Do śledzi dodać jabłka, cebulę, korniszony i starannie wymieszać. Zalać śledzie sosem, wymieszać i schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 08.09.2013 15:41
fajny przepis:)
Jaheira11 15.04.2011 23:33
miam mniam- pyszności
Magdalena80 15.04.2011 23:30
fajna
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Barbara55 14.10.2010 15:05
lubię ryby ale śledzie omijam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat