Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa po Bieszczadzku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 5 szt
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
jabłka 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po Bieszczadzku

Śledzie odcedzamy z oleju i kroimy w kawałki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Ogórki kroimy w kostkę . Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę dajemy do miseczki. Na maśle podsmażamy plasterki czosnku . Podsmażony czosnek wlewamy z masłem na cebulę mieszamy , solimy i jeszcze raz ugniatamy ręką . Odstawiamy. Wszystkie składniki łączymy z sobą . Mieszamy doprawiamy pieprz grubo mielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 22.05.2015 13:08
ale ta sałatka pysznie wygląda:)
Katarzyna59 08.05.2015 21:04
przepyszna sałatka
agnieszka214 08.05.2015 19:13
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak