Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rzodkiewkowo-brokułowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

brokuł 1 główka
rzodkiewka 1 pęczek
rukola 1 opakowanie
roszponka 1 opakowanie
pestki dyni 1 garść
twaróg 100 g
ser Dziugas 50 g

pesto

rzodkiewka 2 pęczki- same liście
orzeszki ziemne 2 garście
sól i pieprz do smaku
olej z suszonych pomidorów kilka łyżek
ser Dziugas 1 garść - startego
ząbek czosnku 1
miód płynny 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rzodkiewkowo-brokułowa

Pesto: W blenderze miksujemy na gładkie pesto liście rzodkiewki, orzeszki, ser dziugas oraz czosnek. Stopniowo dodajemy olej spod suszonych pomidorów. Dosmaczamy solą, pieprzem miodem i octem balsamicznym.

Brokuły gotujemy na parze al dente. Do miski wrzucamy rukolę i roszponkę. Dodajemy pokrojoną w ósemki rzodkiewkę oraz uprażone pestki dyni. Całość zalewamy sosem pesto i dokładnie mieszamy. Dodajemy różyczki brokułów, delikatnie mieszamy. Na wierzchu kruszymy twaróg i układamy wiórki sera dziugas (lub innego twardego sera). Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 23.04.2017 13:53
Bardzo fajny przepis.
barbara11561 28.04.2015 13:53
bardzo smaczna
Magula 28.04.2015 12:35
zjadłabym taką
dollce 28.04.2015 11:44
wygląda smakowicie
aginaa 28.04.2015 11:18
smaczna sałatka
mysza75 28.04.2015 10:24
lekka i zdrowa sałatka
jagoda5913 28.04.2015 10:07
Smaczne ....:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak