Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 150 g
fasolka szparagowa 20 dag
marchewka 2
groszek zielony 1 puszka
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku
kukurydza w puszce 1 puszka
ketchup pikantny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-warzywna

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie al-dente. Marchewkę obieramy i gotujemy w drugim garnku z fasolką zieloną. Następnie marchewkę ugotowaną kroimy w kostkę. Z groszku i kukurydzy odlewamy zalewę. Wszystkie warzywa łączymy z ryżem dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, ketchup, do smaku sól i pieprz. Mieszamy i wstawiamy do lodówki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.04.2013 14:03
smaczna sałatka;)
Rafał10 29.07.2012 09:01
świetna przekąska :)
Andysz 26.07.2012 08:25
pychota!
Hanna5 25.07.2012 13:10
dla mnie świetna
Pietruszka 25.07.2012 11:51
smacznie wygląda
Paweł10 25.07.2012 11:41
super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak