Sałatka ryżowa z surimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż jaśminowy

    1 szkl
  • paluszki surimi

    1 opakowanie
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • ogórek sałatkowy

    1 szt
  • pomidorki koktajlowe

    250 g (kolorowe)
  • cebula czerwona

    1 szt
  • por (biała część)

  • oliwa

    1 łyżka
  • mozzarella małe kulki

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli.
Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 14.02.2017 15:11
smaczna propozycja
Katarzyna59 27.03.2015 20:29
smakowita sałatka
justynkag 27.03.2015 09:09
pięknie, kolorowo i smacznie. Cóż więcej chcieć. Super
Iwusia 26.03.2015 23:27
smaczne połączenie
Franciszek 26.03.2015 23:10
Jak kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat