Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woreczki ryżu parboiled 2 szt
pieczarek 150 g
cebula duża 1 szt
puszka cieciorki konserwowej 1 szt
puszka marchewki konserwowej 1 szt
puszka tuńczyka w sosie własnym 1 szt
majonezu 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
suszonych pomidorów (małe płatki) 1,5 łyżki
posiekanej natki pietruszki 3 łyżki
olej
jajka ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.Ostudzić.Pieczarki,cebulę
oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć
na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem. Podawać z jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak