Sałatka prowansalska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    5 sztuk
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • anchois

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • karczochy

    1 konserwowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Karczochy osączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki. Filety z sardeli drobno posiekać. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z pół łyżeczki soli. Oliwę połączyć z octem, czosnkiem, solą, pieprzem Prymat, ziołami Prymat i posiekaną natką. Pomidory, karczochy i posiekane filety przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, a następnie polać sosem. Przybrać oliwkami i natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 22.10.2010 14:26
światowa sałatka
noculos 17.07.2010 14:41
Bardzo ciekawy przepis, musze wypróbowac
halina17 24.05.2010 12:12
Smaczna sałatka.
halina17 24.05.2010 12:12
Smaczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat