Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowo-gruszkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

por (biała część) 10 cm
gruszka 1 sztuka
słonecznik łuskany 1 łyżka

sos

ocet winny 1 łyżka
miód prawdziwy 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowo-gruszkowa

Przygotować sos i pozostawić w lodówce na 15minut . Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pora białą część pokroić w ciemnie plasterki. Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Pora i gruszkę przełożyć do miseczki, polać sosem i wymieszać. Posypać uprażonym słonecznikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.10.2015 14:04
ciekawa propozycja
Wafelek2601 02.10.2015 21:19
Bardzo dobra
pajbek 02.10.2015 20:56
fajne połączenie smaków :-)
Bernadeta1 02.10.2015 20:53
takiej nie jadłam a na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak