Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowa z ryżem i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżki
majonez 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
ryż 1 (w woreczku)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowa z ryżem i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Biała cześć pora bardzo drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo , obieramy i siteczkiem kroimy na drobno. Kukurydzę odsączamy z wody. Ryz w woreczku gotujemy na sypko.
Krok 1 - Sałatka porowa z ryżem i kukurydzą foto
2
Mieszamy ze sobą składniki- do pokrojonego pora dodajemy kukurydze, jajka, ryż i majonez. Wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku Kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Sałatka porowa z ryżem i kukurydzą foto
3
Sałatkę podajemy z chlebem i ulubiona wędliną.
Krok 3 - Sałatka porowa z ryżem i kukurydzą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 15.12.2013 14:55
dobra sałatka
Motorek 11.12.2013 09:46
bardzo smaczna
Malinka 03.12.2013 17:35
Super dodatek do... np. kanapki :)
Zdzisław 28.11.2013 08:25
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak