Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa podsmażana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
jajko 5 sztuk
kukurydza 1 puszka
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa podsmażana

Pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plastry.

Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy pieczarki na wolnym ogniu, aż woda z nich odparuje. Przekładamy do miseczki. Studzimy.

Cebule obieramy, przecinamy na pół i kroimy w półksiężyce. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy cebulę, dolewamy odrobinę wody i dusimy cebule do miękkości. Przekładamy do miski. Studzimy.

Kukurydzę odsączamy i dodajemy do miski.

Wszystkie składniki mieszamy, dokładamy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 23.11.2013 14:58
super sałatka
Katarzyna34 23.11.2013 14:51
smakowicie wygląda
Olga_SK 23.11.2013 12:04
Podoba mi się :)
Renataj 22.11.2013 22:59
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak