Sałatka owocowa z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna sałatka owocowa podana w formie szaszłyków, ze szczyptą cynamonu oraz chrupiącymi orzechami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 gramów
  • cukier brązowy

    100 gramów
  • Cynamon mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    100 gramów
  • pistacje

    50 gramów
  • orzechy laskowe

    50 gramów
  • ananas

    1 sztuka
  • kiwi

    2 sztuki
  • papaja

    1 sztuka
  • mango

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rozpuścić masło; dodać cukier i mieszać aż się rozpuścić. Dodać cynamon. Chwile gotować.

2. Orzechy posiekaj. Wiórki kokosowe i orzechy upraż na patelni.

3. Pokrój owoce. Obtocz kawałki ananasa i mango w roztopionym maśle oraz orzechach i wiórkach.

4. Papaję i kiwi skrop roztopionym masłem.

5. Nabij owoce na patyczki do szaszłyków i grilluj ok. 5-8 minut. Obracaj od czasu do czasu.

Doradca Smaku
Przed grillowaniem patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat