Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z grilla z rumem

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Najprostszy pod słońcem i najszybszy deser z grilla, czyli banany z kropelką rumu.

Składniki:

banan 4 sztuki
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
masło do posmarowania folii
rum 4 łyżki
lody 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z grilla z rumem

1. Banany obierz i przetnij na pół.

2. Dotnij - wystarczająco duże - kawałki folii aluminiowej. Posmaruj folię masłem.

3. Ułóż na folii banany (połówka owocu na 1 kawałku folii). Skrop rumem i dopraw cukrem z cynamonem. Zawiń szczelnie.

4. Grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 5 minut.

5. Upieczone banany podawaj z ulubionymi lodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak