Jabłka z grilla z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Karmelizowane jabłuszka z grilla chrupiącymi grzaneczkami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • sok z cytryny

    z 1 owocu
  • brązowy cukier

    2 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    3 łyżki
  • bagietka

    kilka kromek
  • gęsty jogurt naturalny

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jabłka obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry.

2. Rozpuść masło, dodaj cukier z cynamonem. Posmaruj cynamonowym masełkiem kromki bagietki. 

3. Skrop plastry jabłek masłem z cynamonem.

4. Ułóż plastry jabłek na grillu, obracaj, aż zbrązowieją. Na ruszt wrzuć kromki bagietki.

5. Na upieczone kromki ułóż plastry jabłek, podzielone na mniejsze cząstki. Posyp cukrem z cynamonem. Na kromki dodaj odrobinę jogurtu naturalnego.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat