Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
4 sztuki -
sok z cytryny
z 1 owocu -
brązowy cukier
2 łyżki -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
masło
3 łyżki -
bagietka
kilka kromek -
gęsty jogurt naturalny
2-3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Jabłka z grilla z grzankami
1. Jabłka obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry.
2. Rozpuść masło, dodaj cukier z cynamonem. Posmaruj cynamonowym masełkiem kromki bagietki.
3. Skrop plastry jabłek masłem z cynamonem.
4. Ułóż plastry jabłek na grillu, obracaj, aż zbrązowieją. Na ruszt wrzuć kromki bagietki.
5. Na upieczone kromki ułóż plastry jabłek, podzielone na mniejsze cząstki. Posyp cukrem z cynamonem. Na kromki dodaj odrobinę jogurtu naturalnego.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się