Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z grilla z grzankami

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Karmelizowane jabłuszka z grilla chrupiącymi grzaneczkami.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
sok z cytryny z 1 owocu
brązowy cukier 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
bagietka kilka kromek
gęsty jogurt naturalny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z grilla z grzankami

1. Jabłka obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry.

2. Rozpuść masło, dodaj cukier z cynamonem. Posmaruj cynamonowym masełkiem kromki bagietki. 

3. Skrop plastry jabłek masłem z cynamonem.

4. Ułóż plastry jabłek na grillu, obracaj, aż zbrązowieją. Na ruszt wrzuć kromki bagietki.

5. Na upieczone kromki ułóż plastry jabłek, podzielone na mniejsze cząstki. Posyp cukrem z cynamonem. Na kromki dodaj odrobinę jogurtu naturalnego.

 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak