Grillowane gruszki z kardamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Deser z grilla? To możliwe - zrób grillowane gruszki z masłem z kardamonem i cukrem brązowym.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    75 gramów
  • Kardamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • gruszki

    4 sztuki
  • sok z cytryny

    z 1 i 1/2 owocu
  • cukier brązowy

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rozpuść masło, dodaj sok z cytryny i kardamon.

2. Pokrój gruszki na plastry. Posmaruj je masłem i posyp cukrem.

3. Grilluj ok. 4-6 min na tackach aluminiowych, obracając co jakiś czas. 

4. Przed podaniem polej gruszki masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat