Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Nicoise

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ziemniaki gotowane w mundurkach 3 szt
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
fasolka szaragowa kilka sztuk
pietruszka zielona do dekoracji
sok z cytryny 2 łyzki
oliwa 2 łyzki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Nicoise

Przygotowujemy vinegret mieszajać razem oliwe z oliwek, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz.

Sałatę myjemy i rwiemy do miski. Dodajemy ugotowane jajka i ziemniaki pokrojone na ćwiartki.
Dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową i przekrojone pomidorki.
Na koniec dodajemy tuńczyka i zalewamy vinegretem.
Wszystko razem mieszamy i nakładamy na talerz.

Można również dodać oliwki, jak ktoś lubi:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 04.01.2014 15:43
pyszne składniki to lubię
Anna133 04.01.2014 14:32
super przepis u mnie dziś coś podobnego
patryska76 04.01.2014 14:24
Smaczna musi być taka sałatka ;-)
Noruas 04.01.2014 13:59
smakowicie i kolorowo
Jadwiga/Jaga85 04.01.2014 13:59
Super sałatka!
Ankha 04.01.2014 13:51
Zaskoczył mnie tu widok ziemniaka nie obranego ze skórki, zapamiętam ten trik i chętnie go wypróbuję
gosia56 04.01.2014 13:19
super kolorowa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak