Sałatka a’la toscana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • sałata TOSCANA eisberg

    1 opakowanie
  • dojrzałe awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • sera mozzarella

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    12 sztuk
  • bazylia świeża

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    3 łyżki

sos

  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka dobrze umyć i pokroić. Ser mozarella można porwać na kawałki lub pokroić. Sałatę Toscana połączyć serem mozzarella, awokado, ogórkiem, orzechami oraz pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena 06.07.2016 17:32
Wygląda zachęcająco :)
Wiktoria29 10.06.2016 21:45
muszę zrobić
mysza75 10.06.2016 10:07
jaka dobra sałatka taka jak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat