Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sałatka
-
sałata włoska
1/2 główki -
dojrzałe awokado
1 sztuka -
sok z cytryny
1 sztuka -
ogórek
1 sztuka -
sera mozzarella
100 g -
pomidorki koktajlowe
12 sztuk -
bazylia świeża
1 sztuka -
orzechy włoskie
3 łyżki
sos
-
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
1 opakowanie -
woda
3 łyżki -
oliwa
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka a’la toscana
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka dobrze umyć i pokroić. Ser mozarella można porwać na kawałki lub pokroić. Sałatę połączyć serem mozzarella, awokado, ogórkiem, orzechami oraz pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się