Sałatka a’la toscana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • sałata TOSCANA eisberg

    1 opakowanie
  • dojrzałe awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • sera mozzarella

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    12 sztuk
  • pęczek bazylii

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    3 łyżki

sos

  • sos sałatkowy włoski Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka dobrze umyć i pokroić. Ser mozarella można porwać na kawałki lub pokroić. Sałatę Toscana połączyć serem mozzarella, awokado, ogórkiem, orzechami oraz pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena 06.07.2016 17:32
Wygląda zachęcająco :)
Wiktoria29 10.06.2016 21:45
muszę zrobić
mysza75 10.06.2016 10:07
jaka dobra sałatka taka jak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat