Sałatka na różne okazje

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka sałaty

  • pęczki rzodkiewki

    2
  • peczki szczypiorku

    2
  • ostrego żółtego sera

    10 dag
  • wędzonej ryby

    15 dag
  • sok z cytryny

  • majonezu

    4 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*Żółty ser kroimy w drobny makaronik.
*Sałatę rwiemy palcami na kawałki, układamy na dnie salaterki i skrapiamy sokiem z cytryny
*Na sałatę wykładamy pokrojony ser. Szczypiorek siekamy, połową posypujemy ser.
*Rzodkiewki kroimy w plasterki i wykładamy na szczypiorek. Na warstwie rzodkiewek układamy obraną ze skórki i ości rozdrobnioną rybę. posypujemy szczypiorkiem. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Przed podaniem polewamy majonezem. Mieszamy i jemy:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat