Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
główka sałaty
-
pęczki rzodkiewki
2 -
peczki szczypiorku
2 -
ostrego żółtego sera
10 dag -
wędzonej ryby
15 dag -
sok z cytryny
-
majonezu
4 łyżki -
sól, pieprz
Sposób przygotowania
*Sałatę rwiemy palcami na kawałki, układamy na dnie salaterki i skrapiamy sokiem z cytryny
*Na sałatę wykładamy pokrojony ser. Szczypiorek siekamy, połową posypujemy ser.
*Rzodkiewki kroimy w plasterki i wykładamy na szczypiorek. Na warstwie rzodkiewek układamy obraną ze skórki i ości rozdrobnioną rybę. posypujemy szczypiorkiem. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Przed podaniem polewamy majonezem. Mieszamy i jemy:)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się