Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ognisko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

sałata masłowa 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
oliwki zielone 15 sztuk
ser feta 250 gram
rukola 2 garście
słonecznik łuskany 1 garść

sos

pomarańcza 1/2 sztuki
musztarda 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ognisko

Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Dodać pomidora pokrojonego w kostkę, oliwki, pokrojoną w kostkę fetę i dwie garście rukoli. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Sałatkę wymieszać i posypać prażonym słonecznikiem. Przygotować sos z wyciśniętego z połowy pomarańczy soku, musztardy i oliwy z oliwek. Polać sosem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 09.07.2015 09:30
fajna taka sałatka
patryska76 08.07.2015 23:36
znakomita sałateczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak