Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
kukurydza konserwowa
1/2 puszki, -
groszek konserwowy
1/2 puszki, -
papryka czerwona
1/2 szt, -
cebula
1 szt, -
jajka ugotowane na twardo
2 -
mortadela
kawałek,
sos;
-
majonez
-
jogurt grecki
-
sól i pieprz
do smaku,
dodatkowo;
-
szynka konserwowa
2 plastry, -
liście sałaty
2 do dekoracji,
Sposób przygotowania
Mortadelę również kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Majonez łączymy z jogurtem greckim ,doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Na dno szklanej salaterki wkładamy sosu majonezowego i warstwami wkładamy przygotowane warzywa,jajka oraz mortadelę.
Każdą warstwę polewamy sosem majonezowym.
Górę sałatki dekorujemy rulonikami z szynki konserwowej oraz groszkiem i kukurydzą oraz listkami sałaty zielonej.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się