Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Sałatkę makaronową z tuńczykiem robimy dość często, w wielu wariantach smakowych. Dodatek owoców przyjemnie komponuje się z rybą, a całość świetnie uzupełnia wegański majonez z mango i curry.

Składniki:

Składniki:

makaron 250 gramów
liczi w syropie 10 sztuk
kiwano 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
jajko 2 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
majonez 250 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy makaronu Risoni (w kształcie ryżu), kiwano, małych puszek groszku i kukurydzy, majonezu wegańskiego z mango i curry.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Tuńczyk osączamy z zalewy.
Liczi osączamy, kroimy w kostkę.
Z kiwano wyjmujemy pestki.
Układamy warstwami.
1.Połowa makaronu
2.Groszek
3.Kukurydza
4.Pozostały makaron
5.Majonez
6.Tuńczyk
7.Jajka
8.Kiwano

Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak