Sałatka makaronowa z grzybkami mun

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Sałatka makaronowa z papryką, kukurydzą i grzybkami mun wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Smaku dopełnia tutaj sos czosnkowy.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron

    250 gramów
  • mięso mielone wieprzowe

    250 gramów
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • papryka zielona

    0.5 sztuki
  • papryka żółta

    0.5 sztuki
  • puszka kukurydzy

    1 puszka
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • grzybki mun

    1 garść
  • sos czosnkowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki.

Lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas rozdrabniając mięso. Studzimy.

Następnie dodajemy makaron i sos czosnkowy, mieszamy, do smaku możemy doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat