Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Kasi

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Lubię podbierać czyjeś pomysły na dania. Lubię „kosztować” w ten sposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i sos czosnkowy. Petarda!

Składniki:

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
gruszki 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 150 gramów
czosnek 2 ząbki
jogurt grecki 400 gramów
majonez 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
rukola 100 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Kasi

Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy, aby mięso „doszło”.

W tym czasie obieramy gruszki. Kroimy w ulubiony sposób.

Majonez łączymy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami.

Rukolę układamy na talerzu, dodajemy mięso i gruszki. Całość polewamy sosem i dodajemy orzechy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak