Sałatka jesienna z curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 szt.
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • migdały

    2 łyżki/posiekane
  • makaron

    1 szklanka/drobny
  • olej

    2 łyżki
  • curry

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić. Mięso opłukać, pokroić i przesmażyć na oleju z curry na złoto. Połączyć składniki, przyprawić do smaku i posypać prażonymi migdałami. Makaron w sałatce możemy zastąpić ugotowanym ryżem, smakuje na zimno i na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat