Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszki
2 szt. -
filet z kurczaka
1 szt -
migdały
2 łyżki/posiekane -
makaron
1 szklanka/drobny -
olej
2 łyżki -
curry
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
cukier
do smaku -
sok z cytryny
do smaku
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić. Mięso opłukać, pokroić i przesmażyć na oleju z curry na złoto. Połączyć składniki, przyprawić do smaku i posypać prażonymi migdałami. Makaron w sałatce możemy zastąpić ugotowanym ryżem, smakuje na zimno i na ciepło.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się