Sałatka jarzynowa z tuńczykiem

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Postanowiliśmy lekko podrasować tradycję. Wyszło bardzo smacznie i co ważniejsze, danie przyrządza się szybko.

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    80 gramów
  • ciecierzyca

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • papryka marynowana

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe Smak

    6 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda Sarepska Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew, pietruszkę seler obieramy, gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Ciecierzycę i fasolę osączamy z zalewy.
Cebulę siekamy.
Korniszony i paprykę kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki przekładamy do większej miski razem z tuńczykiem (z zalewą), majonezem i musztardą.
Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Przekładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat