Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jabłkowo-paprykowa na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 szt
natka pietruszki 5 łyżek
cukier 1 szklanka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szt
papryka 1 kg
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jabłkowo-paprykowa na zimę

Kroki postępowania

1
Jabłka, ogórki, paprykę umyć i pokroic w drobna kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać.Obrać 4 zabki czosnku i drobno pokroić. Wrzucic wszystko do garnka, dodać cukier, 2 łyzki octu, 2 łyzki oleju, łyżeczkę soli, łyżeczkę imbiru i łyżeczkę ziół prowansalskich. gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
Krok 1 - Sałatka jabłkowo-paprykowa na zimę foto
2
Po ugotowaniu sałatka jest gotowa do jedzenia od zaraz
Krok 2 - Sałatka jabłkowo-paprykowa na zimę foto
3
W celu wykorzstania w późniejszym czasie, należy w czasie gotowania sałatkę przełozyć do wyprażonych w piekarniku słoików, zamknąć je i przewrócić do góry dnem
Krok 3 - Sałatka jabłkowo-paprykowa na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.11.2013 18:08
ciekawy pomysł :-)
Skoter 21.06.2013 15:00
dobry przepis, robiłam
aisza1 18.01.2013 13:55
takiej jeszcze nie jadam
matesko 18.12.2012 08:26
lubię
okrysia 23.09.2012 10:50
smaczne to!
magda28 23.09.2012 09:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak